Meteoroloji'de teknoloji kullanılıyor

Meteoroloji

Vali Ali Kolat, eski çağlardaki meteoroloji tahminlerini artık tarihe karıştığını ve teknolojik sistemlerle uzun soluklu hava tahminlerin yapıldığını söyledi. Kolat, tahminlerin hemen, hemen doğru olduğunu bildirdi.

ESKİ TEKNOLOJİ TARİHE KARIŞTI

Vali Ali Kolat, Kırıkkale Meteoroloji Müdürü Nazım Kul’u ziyaret etti. Vali Kolat, çevreyi gezerek istasyonları, kadastro ölçüm cihazlarını ve hizmet binasında bulunan dijital aletlerini yerinde gördü. Müdür Kul, Kırıkkale il genelinde bulunan istasyonlar hakkında bilgiler vererek, Kırıkkale’de hava tahmin raporlarının hazırlanmasında gerekli olan meteorolojik ölçümlerin nasıl yapıldığını anlattı.

Vali Ali Kolat, eski çağlardaki meteoroloji tahminlerini artık tarihe karıştığını ve teknolojik sistemlerle uzun soluklu tahminlerin yapıldığını söyledi. Tahminlerin hemen, hemen doğru olduğunu belirten Kolat, yağmur mevsiminin yaklaştığını bildirdi.

HAVA TAHMİNLERİNİN ÖNEMİ

İl genelinde beklenen önemli meteorolojik olayların, meteorolojik uyarıların ve zirai don ihbarlarının yetkililere ve ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi uygulamasının devam ettiğini belirten Kul, 24 saat boyunca faaliyet gösterdiklerini söyledi. Hava tahminlerini, bulut hareketlerini bilgisayardan takip eden Vali Kolat, son teknolojinin kullanıldığını bildirdi. Müdür Kul, son aylarda Kırıkkale’nin kurak geçtiğini ama bu aydan itibaren bereketli yağmurların yağacağını belirtti. Tüm çalışanlara başarılar dileyen Vali Kolat, bahçenin iyi ve nitelikli olarak korunması nedeniyle Müdür Kul ve personeli tebrik etti.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu